nedjelja, 31. siječnja 2016.

☆ Choco Coco Cherry proteinska tortica ☆

Nedjelja je, što znači da je vrijeme za poslasticu, i to proteinsku. Zanimljiv spoj čokolade, višanja i kokosa. Ne preostaje ništa drugo do zasukati rukave, pregaču na sebe i mikser u ruke. ;)


1. Biskvit
• jaje
• 1š zobenog brašna (usitniti zobene)
• 1čž kokosovog ulja
• prstohvat soli
• 1/2čž sode bikarbone
• 1ž kakaa
• 1ž meda
• 1/2š vode

Izmiksati jaje, kokosovo ulje i med. Dodati sve suhe sastojke i vodu te sve izmiksati u kompaktnu tekuću smjesu. Staviti u kalup na papir za pečenje ili premažete malo s kokosovim uljem, uliti smjesu te peći, u prethodno zagrijanoj pećniti, 25min na 180°C.

2. Premazati biskvit, nakon što se ohladi, džemom od višanja.

3. Bijela "krema"
• mjerica whey-a
• 4ž kokos mrvica
• 5ž mlijeka

Sve sastojke staviti u lončić te na vrlo niskoj vatri mješati kako ne bi bilo grudica. Premazati preko višanja.

4. Čokoladni prljev
• čž kokosovog ulja
• 3ž mlijeka
• 4ž kakaa
• 3ž meda

Sve sastojke staviti u lončić te zagrijavati konstantno miješajući kako ne bi bilo grudica. Preliti preko bijele "kreme".

Staviti u hladnjak na sat vremena da se stisne sve.

Kolač je mini, stoga birajte manje kalupe.

U slast! :)


Nema komentara:

Objavi komentar