utorak, 29. svibnja 2018.

Inner Glow

Kažu da ljepota dolazi iznutra. I što sam starija sve više vjerujem u to. A sve manje u kozmetičku i ostalu beauty mašineriju. Znam da ovo zvuči kao jedan od klišeja u nizu, no, uistinu je tako. To prihvaćanje sebe, svoga tijela i izgleda ne dolazi preko noći. Treba dosta vremena. Netko shvati to prije, a netko poslije. Meni je trebalo vremena. Imala sam svoje boljke, i dalje ću ih imati – žena sam. To je normalno ( :D) Ono što je još normalnije je uistinu prihvatiti sebe u kakvom god obliku i veličini da jesi. I raditi na sebi. Nema ništa privlačnije i senzualnije od žene kojoj je udobno u vlastitoj koži. 


Nije tu samo šminkeraj u pitanju koliko i to da same prihvatimo svoj oblik u kojem jesmo. Pa što ako imam male grudi, veću stražnjicu, duge noge. Nije ni poanta da smo sve u univerzalnim mjerama. Ljepota je u različitosti.
Da me se sad pita imam li neku poruku za mlađu sebe ona bi glasila:

„Lijepa si. I nitko to ne može promijeniti. Savršena si u svojim nesavršenostima i baš taj mladež te čini tako posebnom, drugačijom. Beauty preparati su ok, no, u umjerenoj dozi. Uživaj u vlastitoj koži. Prirođena nam je ljepota. „Ružna“ možeš biti samo svojim lošim ponašanjem i prema sebi i prema drugima.“

Da se razumijemo. Volim se nalickati, ali sve u granicama prirodnosti. Volim naglasiti oči, ponekad i usne.  Ali, probuditi se ujutro, pozdraviti i nasmiješiti se borama smijalicama i uživati u tome, to je sve :D

Stoga, ne slušajte što vam drugi govore kakve bi trebale biti. Prihvatite sebe svakim svojim atomom, oblinom, pjegicom.. uvijek možemo raditi na sebi i postati bolja verzija sebe (razne korekcije nožem samo ako je uistinu zdravstveno stanje narušeno). Isijavanje iznutra je ljepše od bilo kojeg highlightera. A to je ono što privlači.

Nema komentara:

Objavi komentar