nedjelja, 8. studenoga 2015.

☆Jesenski sirovi tart od jabuke☆

Ova jesen je stvarno diiivnaaaa :))) baš je inspirativna za kuhinju, pogotovo slastice, i to one "zdravije" i "čistije" varijante, a opet uključena je i čokolada. Može li bolje?! :D Evo jednog recepta sirovog tarta u kojem ćete zaista uživati.




Potrebno:
• 3 datulje
• 1 š zobenih (mogu i orašasti plodovi)
• 1 čž ekstrakta vanilije
• 2 žlice javorovog sirupa (bilo koje tekuće sladilo)
• 3-4 žlice vode
• 6 kocki tamne čokolade
• 1/4 š mlijeka (bilo kojeg)
• jabuka (može i kruška)
• cimet

Za podlogu izblendajte ili sa štapnim mikserom izmiksajte datulje i zobene s ekstraktom vanilije, javorovim sirupom i vodom te rasporedite u posudi i poravnajte. Smjesa treba biti kašasta.

Zagrijte mlijeko na niskoj vatri, potom sklonite i ubacite čokoladu koju konstantnim mješanjem rastopite. Preliti preko podloge i staviti u hladnjak na min.15min da se stvrdne. Možete ostaviti i tijekom noći.

Jabuku narežite neposredno prije serviranja (zbog tamnjenja). Posipati cimetom (opcionalno). 

Smjese je dovoljno za kalup 14×9cm iako možete poslužiti i u dva okrugla promjera 9cm cca. Jabuke kada prerežete na polovice i odstranite koštice, režite tanko, i slažite izvana prema unutra, veće prema manjim komadima, kako biste dobili "ruža" izgled. 

Jednostavno i fino :)


Nema komentara:

Objavi komentar