srijeda, 4. studenoga 2015.

☆PowerPlate @StudioLife (Os)☆

Power Plate® je platforma za vježbanje. Snaga ovog stroja je u vrhunski testiranoj upotrebi vibracije na tijelo. Prenošenjem zdravih vibracija na cijelo tijelo optimizira se vrijeme utrošeno na vježbanje. Jednostavno se prilagođava potrebama svakog korisnika. Power Plate® trening  u minimalnom vremenskom roku postiže maksimalni učinak.

Power Plate® sprave čine premium skupinu vibracijskih naprava koje daju novu dimenziju wellness rješenjima za svaku dob, životni stil i tjelesnu sposobnost. Oslanjaju se na principe Acceleration Technology™ (akceleracijska tehnologija ) pri čemu se stimulira prirodni odgovor tijela na vibraciju. Power Plate®-ove vibracije prenose valove energije kroz cijelo tijelo, aktivirajući mišićne kontrakcije između 25 i 50 puta u sekundi. Ove kontrakcije rezultiraju povećavanjem mišićne snage, cirkulacije i djelotvornosti u samo 15 minuta vježbe 3 puta tjedno. 

Vježbe akceleracijskog treninga na Power Plate®-u pridonose brojnim dobrobitima počevši od trenutačnog poboljšanja cirkulacije do brojnih ostalih mjerljivih rezultata, kao što su povećanje mišićne snage i pokretljivosti, poboljšanje gibljivosti, smanjenje celulita, povećanje gustoće kostiju, smanjenje boli i zakočenosti, brži oporavak nakon ozljeda. Korisnici uživaju i u trenutnom oslobađanju endorfina – neurotransmitera koji se povezuju s užitkom. Pravilnom upotrebom, Power Plate® sprave pomažu istegnuti, ojačati, masirati i relaksirati tijelo.

Trenira se zadržavanjem određenih položaja tijela na spravi od pola minute pa naviše, ovisno o individualnoj fizičkoj kondiciji korisnika. Vibracije koje proizvodi Power Plate® u valovima se prenose na tijelo i izazivaju prirodnu refleksnu kontrakciju mišića 30 do 50 puta u sekundi. To je tonični vibracijski refleks, prirodni odgovor tijela na stimulirajuću vibraciju koji dovodi do intenziviranja učinka vježbe. Power Plate® se podešava na frekvenciji 25 Hz u rehabilitacijske svrhe, a na maksimalnoj frekvenciji od 50 Hz mogu vježbati samo vrhunski utrenirani sportaši, vojni piloti i astronauti. U rekreativnoj primjeni to podrazumijeva višestruko brže postizanje vidljivih rezultata nego kod konvencionalnog vježbanja. Optimalno vrijeme treninga se tako s jednog sata smanjuje na manje od pola sata, odnosno na samo 10 do 15 minuta intenzivnog vježbanja. Rezultati su osjetni već nakon nekoliko tjedana s frekvencijom od dva do tri treninga tjedno.

Vježbanjem na PowerPlate-u primjećuje se:
-veći tonus mišića,
-povećanje snage i mišićne izdržljivosti,
-bolju kontrolu pokreta
-značajno povećanje stabilnosti

Vježbanje na Power Plateu djeluje na najvažnije motoričke sposobnosti za uravnoteženo i zdravo tijelo, a to su mišićna snaga i fleksibilnost dok od bazičnih sposobnosti najviše djeluje na razvoj stabilnosti što je vrlo važno za stariju populaciju.

Power Plate se primjenjuje u 4 osnovna područja:
1. Vrhunski/profesionalni sport – kao osnovni trening ili kao nadopuna treningu
2. Rekreativni sport
3. Anti-aging i wellness
4. Rehabilitacija 

Vibracijske treninge treba izbjegavati u slijedećim stanjima:
1. Trudnoća
2. Akutna venska tromboza
3. Kardiovaskularne bolesti
4. Tumori
5. Uznapredovali dijabetes
6. Retinopatije
7. Rane od nedavne operacije
8. Umjetni zglobovi
9. Nedavno ugrađeni metalni implantati (vijci, pločice, sidra...)
10. Akutna migrena

Tekst preuzet s http://www.muska-posla.com/powerplatesnagazvibr.htm


U Osijeku možete vježbati u ugodnom ambijentu Power Plate Studio Life-u u Divaltovoj 82b. Svi treninzi su individualno prilagođeni svakom klijentu/ici uz nazdor stručnog osoblja, koje će Vam pri prvom dolasku uzeti potrebne mjere kako bi mogli pratiti napredak tijekom vremena. Prvo sljedeće mjerenje je nakon proteka mjesec dana.

Treninzi traju 30 minuta, od čega efektivno 18min na PowerPlate-u (zagrijavanje, PP, istezanje + masaža), a završava masažom na vibracijama koje djeluju opuštajuće na mišiće, čime se ubrzava i njihov oporavak, a isto tako djeluju i na bolju prokrvljenost kao i smanjenje celulita.

Osoblje je vrlo ljubazno. Ući ćete sa smješkom, a izaći s osmijehom oko glave i osjećajem zadovoljstva jer ste ubili dvije muhe jednim udarcem – trening & wellness. Preporuka za one kojima je“teško“ naći vremena za učiniti nešto za sebe i svoje tijelo, jer će se sigurno isplatiti. Također, super je to što termine izabirete upravo vi, tako da ako ne stignete ujutro, možete otići poslijepodne ili navečer. Studio radi dvokratno, no za sve detaljnije informacije kliknite na link Studia Life-a


ili skoknite pravac u Divaltovu 82.
 Imajte fit tijelo tijekom cijele godine ;)

Nema komentara:

Objavi komentar