Nedjelja je, što znači da je vrijeme za poslasticu, i to proteinsku. Zanimljiv spoj čokolade, višanja i kokosa. Ne preostaje ništa drugo do zasukati rukave, pregaču na sebe i mikser u ruke. ;)
1. Biskvit
• jaje
• 1š zobenog brašna (usitniti zobene)
• 1čž kokosovog ulja
• prstohvat soli
• 1/2čž sode bikarbone
• 1ž kakaa
• 1ž meda
• 1/2š vode
• jaje
• 1š zobenog brašna (usitniti zobene)
• 1čž kokosovog ulja
• prstohvat soli
• 1/2čž sode bikarbone
• 1ž kakaa
• 1ž meda
• 1/2š vode
Izmiksati jaje, kokosovo ulje i med. Dodati sve suhe sastojke i vodu te sve izmiksati u kompaktnu tekuću smjesu. Staviti u kalup na papir za pečenje ili premažete malo s kokosovim uljem, uliti smjesu te peći, u prethodno zagrijanoj pećniti, 25min na 180°C.
2. Premazati biskvit, nakon što se ohladi, džemom od višanja.
3. Bijela "krema"
• mjerica whey-a
• 4ž kokos mrvica
• 5ž mlijeka
• mjerica whey-a
• 4ž kokos mrvica
• 5ž mlijeka
Sve sastojke staviti u lončić te na vrlo niskoj vatri mješati kako ne bi bilo grudica. Premazati preko višanja.
4. Čokoladni prljev
• čž kokosovog ulja
• 3ž mlijeka
• 4ž kakaa
• 3ž meda
• čž kokosovog ulja
• 3ž mlijeka
• 4ž kakaa
• 3ž meda
Sve sastojke staviti u lončić te zagrijavati konstantno miješajući kako ne bi bilo grudica. Preliti preko bijele "kreme".
Staviti u hladnjak na sat vremena da se stisne sve.
Kolač je mini, stoga birajte manje kalupe.
U slast! :)
Nema komentara:
Objavi komentar