subota, 22. kolovoza 2015.

☆Maneken dana - posni sir☆

Stoji i stoji tako on u hladnjaku. I stoji dovoljno dugo da ga u jednom danu odlučim kombinirati na 2 načina.
Prvo za doručak (1). Osim što se zaželjeh posnog sira, i palenta se tu uspjela ugurati. Možda se čini nespojivom kombinacijom, no izazivam vas da ju probate.
Potrebno:
• 1/2 šalice palente
• šalica vode
• prstohvat soli (himalajska korištena)
• 3 žlice posnog sira
• nektarina
• žličica sjemenki lan
• cimet
• žličica ječmenog slada (agavin, javorov sirup i sl.)
Kad voda proključa, dodati sol (voda brže proključa kad se sol doda naknadno) i palentu. Miješati i paziti da nema grudica te da se ne zalijepi. Kad postignete željenu gustoću, preliti je oko posnog sira kojeg ste stavili na sredinu zdjelice. Nektarinu narezati (kriškice i kockice; kako god želite) i dodati cimet, lan i sladilo.
Druga kombinacija (2) je s jajima i povrćem.
Potrebno:
• 2 jaja
• 3 žlice posnog sira
• 1/2 šalice mix povrća
• žlica sjemenki suncokreta
• 1/4 žlice kokosovog ulja
• cherry rajčice
• sol (himalajska), papar i đumbir
Zagrijati kokosovo ulje i prvo popržiti sjemenke suncokreta. Netom dodati i povrće. Izmutiti jaja, dodati im posni sir i sve ubaciti u tavu. Promiješati i začiniti. Poklopiti kako bi višak vode ispario. Poslužiti s čime god želite, moja kombinacija je s cherry rajčicama.
Dobar vam tek!

Nema komentara:

Objavi komentar