nedjelja, 23. kolovoza 2015.

☆The Time is Now☆

"Svakog jutra kada se probudimo, dobivamo kredit od 86 400 sekunda života za taj dan,a kad uvečer zaspimo više nema prijenosa te svote, ono što nije proživljeno toga dana izgubljeno je zauvijek, jučer je upravo prošlo. Svakoga jutra ta čarolija počinje iznova, opet dobivamo kredit od 86 400 sekunda života, i igramo uz to nezaobilazno pravilo: u bilo kojem trenutku, život se može zaustaviti. Što mi, dakle, činimo s tih naših 86 400 svakodnevnih sekunda? Nije li to važnije od novca, sekunde života?
Želiš shvatiti što je to jedna godina života: postavi to pitanje jednom studentu koji je upravo pao na završnom ispitu. Jedan mjesec života: pričaj o tome s majkom koja je upravo na svijet donijela nedonošće i koja čeka da ono izađe iz svog inkubatora da bi napokon svoje djetešce, živo i zdravo, mogla privinuti u naručje. Jedan tjedan: promatraj čovjeka koji radi u tvornici ili u rudniku kako bi prehranio svoju obitelj. Jedan dan: pitaj dvoje uzdrhtalih ljubavnika što gore od nestrpljenja da se sastanu. Jedan sat: pogledaj izraz čovjeka koji je upravo za dlaku izbjegao automobilsku nesreću, a za stotinku sekunde pitaj atletičara koji je upravo osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a ne zlatnu za koju je trenirao cijeli život. Život je čaroban i treba uživati u vrijednosti svakog trenutka te stoga iskoristite svaku od ovih sekunda koje vam preostaju."

Sadržaj je preuzet iz jedne knjige po kojoj je čak i film snimljen (s Reese Whiterspoon), no naziva se ne uspijevam sjetiti.

Ono što je bitno je to kako koristimo vrijeme koje imamo.. definitivno da se svi malo preispitamo. S mišlju o vremenu i kvaliteti istog, želim vam ugodnu i laku noć, do sutra.

Nema komentara:

Objavi komentar