ponedjeljak, 28. rujna 2015.

☆BIOBAZA - recenzija☆


S obzirom da sam bila u mogućnosti probati neke testere, a i koristim neke njihove proizvode, odlučih napisati recenziju tih proizvoda, a prije svega, predstaviti vam ni manje ni više nego jedan izvrstan i kvalitetan domaći brand, a to je BIOBAZA.

Biobazu čine linije kozmetičkih proizvoda, od glave do pete, pod sloganom SVE ŠTO KOŽI TREBA, za žene, djecu, trudnice, i muškarce. Proizvodi se baziraju na prirodnim tvarima (visoki udio maslinovog ulja, ulja avokada ili pšeničnih klica, ulja slatkog badema, shea maslaca i sl.) te ne sadrže konzervanse, umjetne parfeme i bojila. BIOBAZA pazi i na okoliš  te koristi ambalažu koja štiti kvalitetu proizvoda, no jednostavna je za uporabu te sprječava moguće zagađenje proizvoda tijekom njegove primjene. Ono što je također vrlo bitno je da su svi proizvodi prije puštanja na police LABORATORIJSKI TESTIRANI, NISU TESTIRANI NA ŽIVOTINJAMA i NE KORISTE SASTOJKE TESTIRANE NA ŽIVOTINJIMA.

A ovako je započela moja avantura s BIOBAZA proizvodima :)

SUHO ULJE ZA SUNČANJE (DRY SUNNING OIL) (SUN) Iako je ljeto već daleko iza nas, iako i ne baš kalendarski, avantura je započela upravo s ovim proizvodom. Prašilo se na sve strane o tom magičnom ulju i morala sam istražiti u čemu je kvaka, a kad ono, efekt preplanule kože zagarantiran već prvom primjenom. Super je što se brzo upije, a i koža fino miri te nije suha.
To je ulje za intenzivno tamnjenje bogato karotenoidima iz ekstrakta mrkve i oraha iz domaćeg uzgoja, no uz kompleks njegujućih ulja argana, makadamije, lješnjaka i nevena (čime koža zadržava vlažnost i elastičnost).
Ne sadrži zaštitni faktor pa se preporuča za kožu koja je otporna na sunce ili je već postigla preplanuli ten i nije za osobe svijetle puti ni djecu. 


Savjet je da defitinitivno uhvatite malo „podloge“ prije korištenja ovog ulja. ;)

Da završim s ljetom, evo i testera koja sam probala…

S.O.S. JOGURT ZA TIJELO NAKON SUNČANJA (SUN) Ovo je nešto što će se definitivno naći u mojoj kozmetičkoj torbici za plažu sljedeće ljeto – naprosto me oduševila jogurasta tekstura, osjećaj hlađenja na koži i mekoća nakon što se fino razmaže. A koža kao da vrišti „još, još“ koliko godi.
Sadrži ekstrakt zelenog čaja, ulje avokada, sok aloe vere kao i shea maslac, maslinovo ulje, sjemenke kako praha te ekstrakt kamilice i ulje pšeničnih klica.
(Tester je isproban krajem ljeta.)


 Nakon magičnog ulje za brže tamnjenje, odlučih probati 


MLIJEKO ZA TIJELO S KOKOSOM (BODY)
Ono što se na prvu definitivno primijeti je drugačiji miris kokosa. Veeeelikaaa razlika u odnosu na ostale proizvode koji također sadrže kokos u sebi i koji su puno intenzivniji, pojačani dodatnim tvarima, dok je „ovaj“ miris kokosa ugodniji, blaži, no s obzirom da se koriste prirodne tvari – i sam miris kokosa je prirodniji. Ovo mlijeko je lagano i hidratizira kožu. Koža ga s lakoćom upija i osim ugodnog mirisa, čini kožu mekom i podatnom. Dosta često sam znala primijetiti da se miris puno duže zadrži na koži u odnosu na mirise losiona za tijelo drugih proizvođača, što je, naravno, samo dodatni plus.
Sadrži blagotvorna ulja slatkog badema i sezama (koji poboljšavaju izgled kože, dajući joj svježinu i zaštiti od prijevremenog starenja, shea maslac i ulje pšeničnih klica (koja štite od nastanka strija) i neizostavan miris kokosa koji i u hladnijem periodu godine budi uspomene na ljeto.


Nakon toga, na njihovu ponudu i moj zahtjev preko njihove stranice na Facebooku, ljubazna BIOBAZA mi je poslala nekoliko testera i s guštom sam ih sve isprobala, pa krenimo redom
 
GEL ZA UMIVANJE (HARMONY HYDRADIANCE)
s peršinom, boražinom i vitaminom E. Gel je ekstremno lagane teksture, ima dosta jak miris te se ne pjeni kao što je to „efekt“ velike većine proizvoda, što ukazuje na to da su unutra prirodni sastojci. Osvježava i zaglađuje kožu lica i činu ju mekom, a to sve zahvaljujući i ostalim sastojcima: ekstraktu kamilice te uljima lavande i ružmarina. Idealna je za sve tipove kože, u svakom godišnjem dobu, a preko ljeta daje licu pravo osvježenje.


ANTIOKSIDATIVNI FLUID (HARMONY HYDRADIANCE)
s peršinom, boražinom i vitaminom E. Prozračni fluid kojeg koža upije u trenu. S obzirom da je iz iste linije kao i prethodni gel za umivanje, također, i za fluid vrijedi sve isto. Sadrži i ulje badema, shea maslac, ekstrakt zelenog čaja te ulja ružmarina i lavande.




3u1 GEL ZA TUŠIRANJE S RUŽOM I GERANIJEM (BODY&HAIR)
Uvijek kada je ruža u pitanju imamo osjećaj luksuza koji nije izostavljen ni u ovom gelu za tuširanje, koji se može koristiti i kao šampon za kosu, no kako je tester svega 3ml koristih ga samo za tijelo. Miris je diiivaaaan, a osjećaj na koži također. Jedino što možete je prepustiti se maštanju, da ste u nekoj luksuznoj kupaonici, ogromnoj kadi napunjenoj do vrha, i uživate svim osjetilima ove kombinacije koja je i više nego opuštajuća. Eto rješenja, kada si želite priuštiti puno luksuza, pa makar i pod tušem, po povoljnoj cijeni. ;)


KREMA ZA PRIRODAN LIFTING (EXCLUSIVE)
s ozoniziranim arganovim uljem. Dobitna krema za lice za moje lice. Izloženost stresu, česte hormonalne promjene i vremenski uvjeti kao i drugi faktori narušavaju strukturu kože, no s ovom kremom im je odzvonilo jer je ulje argana poznato i kao tekuće zlato i pomaže koži da zadrži mladolik izgled. Bogato je vitaminom E i nezasićenim (omega 3 i 9) masnim kiselinama te potiče prirodan lifting i dubinski regenerira kožu. Poboljšava se tonus kože lica i osjeti se već pri prvom korištenju. Naravno, i osjećaj zategnutosti lica kao i mekoća kože. Osim kože lica, možete se mazati i vrat i dekolte. Krema sadrži još i ulje suncokretovih sjemenki i shea maslac.


NATURAL DEO
Već duže vremena čujem kako su ovi roll-onovi prekokrasni, i kap (znoja) koja je prelila čašu je bio komentar koji sam pročitala ljetos, a to je da se fino „čuje“ i u najvećoj ljetnoj gužvi u tramvaju (nema potrebe za opširnijim opisom). I taman kad ga krenuh uzeti, gle ti još prekorasknije stvari, akcija 1+1 gratis :D. Prvo testiranje je bilo na trčanju. Trčim i trčim, mokra do kože, a ono što osjetim je cvjetni miris. Dakle, definitivno must have. Između ostalog, nakon depilacije pauzušne zone, nema ama baš nikakve reakcije – lagano peckanje ili crvenilo, do kojih može doći kada se koriste dezići u spreju. Dapače, koža na tom dijelu bude izrazito mekana. Brzo se upije i ne ostavlja tragove na odjeće.

Moji favoriti su
SPRING FLOWERS – miris ruže i geranija
SILKY COMFORT – ekstrakt lista masline i kadulje, shea maslaca i ulja jojobe


Šećer na kraju :D 
 
DEEP WHITE (DENTAL)
Pasta za zube koja se nedavno pojavila na policama. Čim sam vidjela najavu, znala sam da se, konkretno, ova pasta mora naći i kod mene. Pasta je netipične sive boje (ionak je sivo popularno :P) sa sitnim zrncima ugljena (koji čiste naslage na zubima i vraćaju im prirodnu bjelinu, bez iritacije i oštećenja zubne cakline. Tormentila štiti zubno meso i održava ga zdravim dok sladić djeluje blago antibakterijski, a u kombinaciji s mentom održava dah ugodno svježim (čitaj ekstremno ledno svježim). Također, nema parabena i SLS (koji potmaže efektu „pjenjenja“). Pasta je osvojila na prvu. I naravno da sam ju uhvatila na akciji 1+1 gratis. :D


Proizvodi se mogu naći u svim DM prodavaonicama, BIPI, KAUFLANDU, KOZMU, METROU, KONZUMU, PLODINAMA i BILLI. Ono što je gigantski plus je i taj što se često proizvodi nalaze ili na sniženjima ili u prilikama za zgrabiti 1+1. Nadam se da ni vama ne treba dodatnih razloga da barem neki od proizvoda uvrstite u osobnu higijenu, jer proizvodi su stvarno kvalitetni, cjenovno povoljniji, i na kraju, „domaći“. :)

Više o proizvodima možete pronaći na www.biobaza.com

Nema komentara:

Objavi komentar